Gästbloggare!

Idag gästbloggar jag i min egen blogg, om det är okej? För om jag förstått rätt måste alla kände bloggar ha en gästbloggare då och då. Här är vår!

Och eftersom det är Linn som står för de store inkomsterna idag, kunde jag ju inte hitta ett bättre tillfälle att ge dere en liten upddatering..
Idag gjorde vi intré på Coop OBS. Som kasssörskor, givetvis!
Jag kände mig mer hemma där en på Maxi i Bromölla. Eller ja, nästan.
Denna jobbdag vägde upp den fruktansvärda jag-slänger-mig-på-första-bästa-sverige-färja-dag som vi genomled igår. Greit!

Vi har varit i Sandefjord i två veckor nu. Och för dere som tycker att det är aningen otydligt var och hur vi jobber, kommer här en liten resumé:
- Midtåsen. Som servitörer, kempefint ställe.
- Verdensteatern. Som alltiallo. Jajemen!
- Coop OBS. Som kassörskor.
- BLOGGEN! Ingen större förklaring trenger vi väl här?
Och vi lovar, det är fler jobb än vi hade fått i Sverige på ett halvår. Men som sagt är det ingen som slänger stillinger efter en, så det gäller att inte ligga på latsidan.. Sa hon som redan gått igenom boxarna med skärgårdsdoktorn, one tree hill och sex and the city.

Nu har Sofia kommit hem från sin Sverigevistelse, så nu ska vi snart pinna hem äta kaviar på knäckemackor. Hoppas jag! Och invänta Linn, som håller på att smila in sig på Kokeriet ikväll för fulla muggar. Håll tummarna!

Ha de!
PiffoPaff  AB ©
/ Johanna


Hej alle sammen!

Nu sitter vi i Maggans (magnus) lyxvånging och lånar internet och tv. Då vi bara har en 42tum i vår lägenhet och Maggen är innehavare av en 60tum så har vi lämnat vår lilla lyxlya för en stund. Självklart passade vi på att titta på Idol. Svensk tv, då även svenskreklam, är lyx.

Känns konstigt att vi nästan har varit här i två veckor nu. Ingen fast stilling ännu, men vi kämpar på. Adecco och Manpower är helt lialösa och INGET serveras på silverfat. Det kan till och med gå så långt att vi måste arbete i en barnahage. Men vad gör man inte för lite pengar.
På måndag ska vi sitta i kassan i en matvarubutik och va trevliga. Då Norge har valt att följa det tyska språket när det gäller siffror och tal så kan det bli spännande. Hoppas ingen summa har med 30 att göra för de uttalas treääve. Sefyllie räknar vi med en del missförstånd.

TRAFIK INFORMATION á la Norge.

Då vår kära sambo är stolt ägare till en blå pärla till bil. Årsmodell och märke är dock okänt. Har vi fått ta del av den norska trafiken på riktigt.
Detta innebär då:
 - farthinder så som uppehyd gangbane dyker upp med ojämna och alldeles för korta mellanrum. Förvarningsskyltar existerar inte.
- Lapplisor i mängder. Sandefjord är den staden i världen som har flest lapplisor per invånare. Detta är ren fakta!
De finns överallt. Naggande, smala, tjocka, håriga, gamla, unga, fula, fina, med kavaj, utan kavaj, lockigt hår, glasögon, linser, med underkläder, utan bh listan är längre än kön till Lasses en fredag efter Altona ( Pinsamt att vi saknade altona förra fredagan. En liten parantes bara ) Vi betalade av vår första men säkerligen inte den sista P-boten igår och fick samma dag en ny fin liten rosa (NOT) lapp på bilen. Underbart!
- Rondellerna i norge är helt utan linjer och regler. Först in, först ut. Rondellern är ur svensk synvinkel av modellen mindre. Detta ser norrmännen inte som något hinder för att göra den tvåfilig. Det är trångt och svettigt.
- Lita aldrig på att en norrman stannar vid ett övergångställe. Du tror att du har ögonkontakt och kontroll men du kan ha fel. ( Johanna skulle egentligen vara påkörd nu om inte bromsarna på volvon hade varit i toppskick.)
- Normän har en förkärlek till ljudhornet. På bildäck under färjan tuttas det hejvilt. Vi bara skakar på huvudet. Tills Anders Nordström väljer att sjunka till norrmännen nivå och tut(t)ar på.


 Det sägs att en bild säger mer än tusen ord.. Eller som man säger här i Norge: ett ord säger mer än tusen bilder!!

                                         
 
                                            

Ha de!
PiffoPaff/Källarbarnen AB ©

En vecka i Norge..

Sådär, då har äntligen vi lite tid att blogga!
Alla möten med bloggen, pressträffar, tv-inshpelningar och autografskrivande tar ju sin lilla tid, som dere sikkert förstår! Men vill man skapa en framgångsrik blogg, gäller det verkligen att man lägger ner hela sin själ, och att man är beredd på att offra ett och annat. Akkurat!

Men samtidigt som vi når oanade framgångar med bloggen, och får en fantastisk respons, känner vi att vi vill behålla föttena på jorden. Därför valde vi att jobba några dagar förra veckan, precis som "vanligt" folk.
Jobbet innebar en kväll som servitörer på Midtåsen, och sen ett par rejäla pass på Vernersteatern (där det ordnades en STOR event med massa  viktiga folk som det kan vara bra att hålla kontaken med). Inte mindre än 15 timmer slet vi på lördagen, men det var ett beslut som verkligen kändes rätt, med tanke på att vi förmodligen är förebilder för ett stort antal unga jänter runt om i landet..
Vi vill ju absolut inte ha uppfattningen om oss att vi skulle vara något mer än alla dere andre.

Sen har vi också börjat komma in i de norska rutinerna (hoppas inte mamma o pappa  läser det där med ölen o vinet):
- man kan gå på puben vilken dag man vill, där finns allt folk och dyr öl (otur för Linn som inte dricker kolsyra då vin är ännu svindyrare). Men att gå på krogen en söndag är faktiskt kempegöy!
- jobbar man till tre-halv fyra på natten, vaknar man automatiskt halv två dagen efter och drabbas av lite panik, då solen som skiner utanför snart börjar gå ner (detta gäller dock bara Johanna, då Linn mer en gärna sätter på Troja som uppföljning av jurasik park och desperate housewefies).
- norskar är lika korkade som i Norgehistorierna. Det är bara till att konstatera detta faktum!!
- Vi har utökat vårt norska ordförrå makabert!! Det kommer ni märka såsmåningom, då vi redan börjat bruke de norske språket då och då..

Vi vill absolut inte skryta men vi har, tack vare bloggen förmodligen, redan träffat en massa kändisa. Typ Jessica Almnäs och hennes norske gutt, Norges motsvarighet till Björn Gustavsson (både utséendemässigt och komikermässigt) och Maggan. Fler kommer det förmodligen bli!

Och sist men inte minst idag, måste vi tacka Sofia och Elin våra söta sambos och inspiratinskällor. Utan dere hade vi förmodligen redan befunnit oss på svensk mark igen. Utan planer på att återvända till grannlandet. STORT TACK! (bilder på dessa jäntor kommer omgående då vi får mer tid)

Ha de!
PiffoPaff AB ©

HÅLL UT!

VI LEVER OCH HAR VARIT OCH HANDLAT PÅ ICA MAXI!
Känner oss ungefär som hemma fast ändå verkligen inte..
Vi lovar att skriva ett mer detaljererat inlägg imorgon om vår stora framgång med bloggen, alla våra events vi besökt, alla pengar vi tjänat, alla roliga männsiskor vi hunnit bekanta oss med och alla öl vi har druckit. Men också om fortsatta språkkrockar och dyra matköp.. (en Mc Flurry kostar 36 kr. De luxe då alltså..)
Håll ut!!

Ha de!
PiffoPaff AB ©


72 timmar av vårt nya liv!

Tre dagar ( 72 timmar) i Sandefjord än sålänge, varav :
18 timmar har spenderats framför Skärgårdsdoktorn,
4 timmar ätandes av ägg och kaviar,
4 timmars promenad i döjobbiga backar,
5 timmars skrattande åt vilka fruktansvärda spårkkrockar det blir då norskar försöker konversera med svenskar,
10 timmars jobbsökande ( vilket iofs har resulterat i en hel kvälls serverande. HEJA!),
100 koppar te ( vi börjar på allvarar orora oss för gula och fula tänder..)
resteranade tid har gått till att leta sponsorer.
Vi tror vi har något stort på gång!!

Vi höll ju på att glömma att vi även varit på två spa-behandlingar, gjort hårförlängning, tränat yoga, shoppat tre par nya skinstövlar, varit på möte med MUF, ljusbehandlat våra ansikten, skaffat oss varsin assistent som kommer att sköta allt pappersarbete samt hålla kontakten med våra sponsorer, besökt en filmpremiär och sist men inte minst medverkar i ett norskt debattprogram. Snacka om pressat schema!

I helgen hoppas vi på förspel, och nej Adam, Johanna har inte hittat någon norsk gutt med lusekofta (OBS inte Linn heller). Åh nej, förspel har en helt annan betydelse i vårt roliga grannland, nämligen förfest. För att återknyta lite till de där språkkrockarna då!

Då vår hyresvärd "kristoffer, 23år" som precis har varit på semester med sitt X på bahamas och dessutom ska flytta till Göteborg för att följa efter en svensk jänta som tidigare jobbat här, det ska tillägas att denna jänta har pojkvän. Han sysselsätter sig hellre med att damsuga kl.1 på nätterna än att betala internet och tv  räkningarna har vi fått lämna vår lya för en bar med fungerande trådlöst internet. Dagen till ära är det ett liveband som spelar här. Norrmännen/kvinnor dansar värre än 40+ vetteranerna på Altona. De ni!
Sen när blev det okej att ha magtröja när man är född 1960?

Och ja, allt är lika förbaskat dyrt i Norge som alla påstår. Men som sagt, pengar är inget problem för oss! Vi köper mer än gärna en kaffebaylies för 75 norksa. Efter lite snabb huvudräkning kan vi konstatera att detta motsvarar, mellan tummen och pekfingret, 100 svenska kroner. Och då snackar vi fyra cl baylies. (sexor är ännu inte uppfunnet här)
Imorgon blir det nudlar morgon, middag och kväll. YES!

Håll ut, för imorgon kommer det "halvnaken-bilder" á la kungkaggen. Ska vi vinna denna figthen om Sveriges mest besökta blogg, har vi förstått att vi måste offra en del. I det här fallet kläder. Håll i hatten!

Ha de!
PiffoPaff AB ©


Succé!


Jaha, då har vi en blogg.
I och med att halva svenska befolkningen tycks befinna sig i Sandefjord med målet att tjäna pengar så har utbudet av lediga stillinger minskat. Vi har då kommit på den geniala idén att med denna blogg konkurera ut både kungkaggen och så väl blondinbella som just nu är sveriges största bloggar (?). Det bör tilläggas för er som inte vet, att blondinbella tar ut 25 000 i månaden och sparar minst lika mycket. Då våra hårfärger inte skiljer sig märkbart så ser vi inga hinder på vägen till den ekonomin och kändisskap som dessa två bloggar har givit personerna ifråga.
Erkänn att det är en kempebra idé!


Vårt mål är absolut inte att uppdatera er om vad som händer här i Sandefjord utan att skriva provocerande saker så som ( - Shit, vad snygg jag är idag, eller - Jobbigt det är att vara född smal eller, - Pengar är inga problem, eller - Gud, jag skulle bara vilja vara anonym för en dag, "Ja det är många som känner igen oss i Sandefjord" )
Dock finns chansen att ni får en liten inblick i vårt norska liv utan Filmgiganten, som en ren bonus då alltså.


På vägen mot denna förmögenhet så söker vi sponsorer, vi uppskattar bara seriösa förslag ( minimum 10 000 )
TIPS!!
Annika - Prata med Thomas!!
Anders - Använd ditt förflutna (maffia)
Fannie - använd ditt utséende
Adam - Tänk Mjällby AIF




                                                                                    

                                                                                Snygg, snyggare - PiffoPaff


Ha de!
PiffoPaff AB ©

(Det kostar 100.000 att starta ett aktiebolag, så vi sålt: Linns rosa appyjamasbyxor, våra cyklar, vårt matföråd, pilatesbollen, våra mobiltelefoner, SATC-boxen, Adams mjällby-tröja, vinboxen och slutligen oss själv)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0