Whitsunday islands - underbart!

Da var vi tillbaka pa torra land igen. Ja, for pa havet var det definitivt inte torrt nagonstans. De regnade pa oss nastan hela forsta dagen. usch!!
Jag trodde arligt talat inte det kunde vara annat an solsken i detta fantastiska land! Men tji fick vi o de var alltsa ganska kyligt. Men passande nog ordnade vadret upp sig lagom till nasta dag da vi bl a skulle besoka whitsanday island. Vilken fantastisk o! Helt galet vackert. Stranden hette Whitheaven beach o det var ett minst sagt passande namn. Vackrare plats far man leta lange efter..
Sen dumpade crewet oss pa en mysig strand precis i solnedgangen. Underbar dag med andra ord. Och ja, solen sken!
Och idag pavagen tillbaka till Airlie Beach fullandades seglingsturen - vi fick se delfiner. YEY :D
Jag holl (saklart) pa att missa dom forst o sag framfor mig kangrusarna jag ocksa missat o allt spannade adam skulle kunna beratta for alla sen men som jag inte sett. Men da dok dom upp igen jag blev blev nojd o glad!

Vi har dock inte duschat med nagon reda pa ungefar... tre dagar! Och idag har vi inget hostel for vi aker med nattbuss till Bundaberg ikvall. Just den biten ar nagot man bara far acceptera nar man backpackar, men nog for att man kanner sig lite halvofrasch mellan varven (tack igen gud for torrshampot).
Och nej, med tanke pa att vi sitter pa en nattbuss blir det inte sa manga roliga halloweenoutfits for oss iar, men det far v helt enkelt ta igen en annangang, nagon annastans.

Nattens mal ar Bundaberg o ett jobb! Sa snalla ni, hall tummarna. Annars lar vi ses lagom till jul eller sa :) Det skulle iofs vara mysigt, men inte riktgt vad vi planerat anda.

Vi tanker mycket pa er darhemma. Ofta!
See yaa!
PiffopaffAB ©


Airlie Beach, har kommer vi.

Ny destination idag: Airlie Beach. Ganska skont att lamna halan bakom oss. Fast att det var doharligt att ligga pa stranden hela veckan, blir man arligt talat lite forslappad.
Men manjana manjana-livet fortsatter har, det kan jag lova er.
Ingen stress. No worries!

Vi har bokat in oss pa en battur pa havet, ut till paradisoar i Whitsunday islands. Det kanns gott anda ner i tarna. Hoppas bara vadret inte ar som idag. Far da blir det regn o det vill vi inte.

Och idag har vi gjort nagot ovanligt. Fikat!!!! Mm, kaffe o en overdeminsionerad muffins pa mc donalns. Det var minst sagt fantastiskt. Ar det nagot jag saknar hemifran sa ar det kaffe.
Och familjen. Och vannerna. och Leo. Och pappas mat. Och admas farmors mat. Och min sang. Och choklad. och lite annat.. (mest mat som ni marker haha. Jag ar alltid sugen pa nagot, medans adam blir matt av att titta pa en pasa nudlar. varfor?)

Ibland kommer vi pa oss sjalva med oss sitta o prata om sant vi absolut inte kan gora. Typ ligga hemma i soffan o kolla pa Hitta Nemofilmen o ata olwchips. Varfor? Det vill jag aldrig gora nar jag ar hemma haha.
Ibland ar man bra marklig.. Men tror att det hor till lite nar man ar pa andra sidan jorden.

Och ja. Sverige kanns PRECIS sa langt borta som det ar.
Bade bra o daligt.. Man kan vrida o vanda pa det dar hur mycket som helst. Men en sak ar sakert. Australien ar nice!

See yaa!
Piffopaff AB ©

i Bowen

Sagt o gjort - vi akte med greyhound (bussbolg) till Bowen. Frutplockarnas fruktplockarland! Perfekt tankte vi. Typiskt bara att sasongen borjar ga mot sitt slut, nagot som vi tydligen missat. December ar val inte samma sak som slutet av oktorber? Naja. Vi ar envisa o ger inte upp!

For alla pa hostelet som ar arbetslosa gar det en buss till en superharlig liten strand varje dag.
Pa den sitter vi saklart! Sa lite turister som man kan tanka sig = inga alls forutom vi. Litet o klippigt o turkost vatten. Underbart!

Men skulle ni vinna pa triss nagon dag
far ni garna passa pa att halla tummarna for oss o vart jobbletande!

O skulle vi nu inte fa nagot jobb sa tror jag att vi drar vidare o soker lyckan nagon annanstans.
Nasta stopp blir Airlie Beach.

See yaa!
PiffopaffAB ©

The great berriar reef

Back fran the great berriar (stavning?) reef. Och det var lika awsome som man vagat hoppas pa!
Alltsa
revet var sa nara att man kunde rora det! O av misstag rakade jag saklart skrapa benet.
INTE BRA!
Adam forklarade att nar man ror vid korallerna dodar man en del av revet.
Riktigt trakigt att ha det pa sitt samvete faktiskt..
Men till de lite roligare sakerna, sa kan jag stoltsera med att ha sett riktiga clownfiskar (ja, Nemos) pa riktigt!! Satte nastan snorklen i halsen nar jag sag dom sma sma oranga fiskarna simma runt i anemoen (stavningen igen?)
 Och inte nog med det sa simmade en haj efter mig. Vi har den pa foto till och med! Adams kamera som funkar under vatten har varit, minst sagt, guld var dessa dagar.
Men sa fort man satter sig vid en data blir det sa jobbigt att ladda over bilder. Jag vet inte varfor?
Lovar lovar att gora det en annan dag.
Jag tror utan att overdriva att vi haft vara basta dagar nu sen vi kom till autsralien (kanske inte sa hart motstand av den andra dagarna, men anda).

Har borjat kolla lite alternativa fardmedel soderut. Slutar nog med buss anda, redan pa mandag ar det tankt. Dags for oss att borja jobba lite nu tror jag!
 
Nej slut pa inspiration. Men vi hors snart igen!
PiffopaffAB ©

livet

Det är så skönt att höra att Johanna och Adam har det bra på andra sidan :)

Min dator är sönder - då vill man mest bara slå riktigt hårt!

Regnskog o barriarrev!

Har kommer en snabb uppdatering: I helgen harjade vi runt i regnskogen, som markligt nog var ganska torr. Vi blev nog lite besvikna bada tva, men hade anda tva toppendagar!
Typiskt att det inte hade regnat pa atta veckor bara..
Och inte nog med det, Adam har redan hunnit se tva kangurar som jag SJALVKLART missat! Hur ar detta mojligt?

Imorgon beger vi oss ut pa barriarrevet for o snorkla runt bland firrarna i fyra dagar. Jag ser verkligen framemot det!
Nu letar Adam eftet en bil pa internet, han ar helt inne pa det sparet. Medan jag tycker det hade varit lite tryggare med buss, typ greyhound? Vi far val se vem som vinner fighten :)
Innerst inne vill nog jag med aka bil, vilken frihet. Fast hur ska det ga med vanstertrafiken? Jag har problem med att bara ga.. Naja, det fixar sig sakert!

Och idag har vi forresten besokt den finaste stranden jag nagonsin har sett (annu)!
Piffopaff AB ©

Pa plats!

Antligen. Herregud. Resan hit var inte sa lang. Den var JATTElang!! Men trots alla dessa timmar fastspand i ett plan mar vi toppen.
Det ar lite rorigt hit o dit med tiden, vi har skruvat klockan fram o tillbaka (london, singapore, darwin, cairns) men nu tror vi att den ar ratt. Klockan ar 17.00 har hos oss nu (hoppas vi), kvall med andra ord. Vad den ar back in Sweden ar vi daremot inte riktigt overrens om haha. Naja, pa morgonen eller sa tror vi!

Livet har ar valdigt manjana manjana har vi redan hunnit upptacka. Det passa oss jetlagade blekfisar perfekt! Idag har vi mest fixat lite saker och solat o badat. Kom pa mig sjalv med o ligga o le mot solen o tanka pa att det ar den 9:e oktober o host i Sverige!

Cairns ar ingen superstor stad. Men man kan hitta pa en del exotiska (iaf for oss vasteuropéer) saker, t ex vandra i regnskogen, aka ut o snorkla o dyka vid stora berriarrevet eller bara chilla pa grymma strander.. Vi gissar pa att vi stannar har en vecka till eller sa, ja om de inte slanger en massa jobb efter oss forsats!

Inga bilder ansalange, vi sitter mest trotta o bleka i varisn flygplansstol pa varenda bild. Sa hall ut :D
Ta hand om er darhemma!
Ciao

Piffopaff AB ©
ps. vilket "resedagsboks"inlagg detta blev. Hall tillgodo!


The BIG journey

Känner att jag fick lite blodad tand där med paint förra gången. Det blev så snyggt och, framförallt, tydligt!
Ska denna blogg nu fungera som en deltidsreseblogg får den ju uppfylla kraven. Inte sant?





Och visst syns det att vi åker från Kastrup och sen till London?
Vidare mot Singapore och slutligen i Carins?


Idag är dagen då det är upp till bevis med packningen, nämligen Stora provpackardagen.
För mycket?
För lite?
För mittemellan?

Känslan när man ska packa ner sitt liv i en väska
är precis lika märklig varje gång. Hua.

Nedräkningen har börjat. 88 1/2 timmar kvar i Sveden.
What to do?

/Piffopaff AB ©



RSS 2.0