1:a advent

Det är morgon och alla sover.
Nu är det enda som manglas en adeventsljusstake. Men med en äggkartong, fyra ljus, en sax, klibb och lite kreativitet är snart det problemet ur världen.

När jag kommer från jobb hoppas jag att det är eftermiddag och alla är vakna.
Ha det!
Piffopaff AB ©


jobbFEST

Då va det helg och FEST!!!




Mer julkul

Vi sitter just nu alla fyra samlade i vår kosliga källare och filurar. Jag letar febrilet efter julsånger på datorn, och så fort jag får napp och spelar lite Merry Christmas tar Linn i från tårna med sin underbara stämma. Nu fattar jag plötsligt varför systerSara alltid störde sig på när jag ville sjunga med i låter jag inte kunde när jag var liten..
Sofia sitter för sig själv och jobbar med sin filmpremiär. Hon är VÄLDIGT busy. Det luktar clementin och vi tittar på "Efter tio" med Malou von Sivers. Sofias filmpremiären ska tydligen vara lördagen den 13:e december.
Den 13:e december förresten, ett datum som jag bävar lite för. Lucia är det absolut mysigaste jag vet. När jag hör Himmlen i min famn vill jag helst bara dö. Eller Ding dong merrly on high. Eller Jungfru Maria.
Undra om det kommer finnas en filmad version av Furulndskolans luciatåg i år?
Annars tar jag ett snabbtåg hem o smyger in i St. Nicolai kyrka.

Det är fredag och alla är glada. Speciellt Linn som är ledig i tre dagar. Eller bara nästan.
På söndag ska vi kosla oss riktigt ordentligt - först baka pepparkakor och lussekatter. Sen ska vi på julbordskyntkalas med några andra svenskar. Underbart! Undra om det finns griljerad skinka i Norge? Annars får vi väl nöja oss med pinjekött. Eller något annat norskt.
Och på torsdagkväll åker vi till Sverige o firar Linn som fyller 19 jippi och dumpar lite saket. För snart flyttar vi hem igen. Var tog hösten vägen?

Ha de!
/ Piffopaff AB ©

JULKUL

Ätit pepparkaksdeg och johanna har planterat någon julblomma.



Skriv va fan du vill (á la Norge)!

Huskehjelpen: 2 snygga killar och drogfria

Ser du skogen?
- nej, inte för alla träden!

Spott karl-erik

Vad är det för fel på Maggan?
- INGET!

Att göra nr 2 är som meditation.......

Linn: Åhhhh, vad ska jag ha på mig idag då?

Men dom har ju TV!!!!!!!
( - Sofia en söndagsmorgon efter fest)

Du var riktigt rask i tasken

Vad har du på dig??!

Var det mycker folk på lotto? åhfyfan åfyfan

Jag orkar inte lägga engagemang i dig längre...

Jag pratade med mycket folk ikväll. Men mest med Sid!

ÅHFYFAN!!!!!!

Vad ska du ha på dig?
- ehhh, en Johanna :)

Elin, sover inte du??!
- JO!

Fylla and fight - Sandefjord by night!

Casper...

En MM i magen??

Jag tar det sen!

Jävlar vilket DRAG!

SEAN BANAN

 - Det finns mycket djur i världen..

OBS! Mcflurrytillverkningen upphör dagligen 22.30!

Men vi är ju i Norge..

Ha det!
/ Pifffopaff AB ©

Men vi är ju i Norge..

Vi har internet i lägenheten, lägenheten var det ja. Menade givetvis källaren. Och vi tror därmed att vi hamnat i himmelriket. Ja, himmelriket för oss under den här hösten har verkligen haft många synonymer. Tro mig!
Men sen är vi ju i Norge...

I söndags var det som bekant maskerad i vår nystädade källare. Sällskapet var en saligt blandning med Jack Sparrow, Mimmi Pig, katter, fotbollsspelare, afterskibesökare och Lindköpingsbor i spetsen.
En lyckad kväll. Och en lyckad städdag i måndags (som underteckand smet i från, då det var 24-7 jobb som kallade. Som vanligt).
På tal om städning så har vi inte städat vår toa sen vi flyttade hit. Början av september, ni minns rätt.
Så det var skyddshandskar och gasmask som gällde när vi tog skiten i egna händer förra torsdagen.. Men inget konstigt med det, vi är ju i Norge.

Nästa helg är det första advent. Snacka om första advent! Vår första advent utan familj med blodsband (för familj har vi faktiskt här), adventsljussatke, julmusik, svensk luft, lussekatter, glögg och allt annat som verkligen får en i rätt stäming. Det känns minst sagt vemodigt, men vi är ju i Norge.

"Men vi är ju i Norge" är ett litet uttryck som vuxit sig allt starkare ju längre vi varit här. Och om vi förstått rätt så är det inte bara något vi i källaren slänger ur oss när vi avslutar en mening, typ: har inte duschat på fyra dagar( - men vi är ju i Norge), har ätit nudlar till frukost, eller ingenting på en vecka eller pizza två dagar på raken, har inte bäddat rent i sängen sen förra gången vi tvättade vit tvätt, jag lever i tights och munkjacka, vår soffa är lika mjuk som en parkbänk, druckit fem öl en tisdag...
Nej detta uttryck används flitigt av de flesta svenskar som befinner sig i, just det, Norge har vi märkt.

Ha de!
Piffopaff AB

Himmel eller helvete?

Det är söndag och alla är trötta..

Linn kolsar sig i storstaden o skickar ett förtvivlat sms: Hur kan det skilja en båtresa på 2 1/2 timme mellan himmlen och helvetet?
Det har jag med börjat fundera på..
 
Fem långa veckor till jul. Vi har konstaterat attt om vi över huvudtaget ska få någon julkänsla i år, får vi jobba häcken av oss. Och nej, inte på vara vanliga jobb.
Vi måste jobba stenhårt med att baka pepparkakor, lussekatter, lyssna på julmusik, göra julpynt, bygga snögubbar, griljera skinka, hugga gran och gå luciatåg.
Jag vill helst bara gråta när jag tänker på att mysdecember ska spenderas i en kall källare. Jädrans tur att den spenderas med tre toppenjentor. Utan dessa hade jag varit i Sverige för längesen!

Men rika blir vi. Förhoppningsvis. Och det var ju det som var meningen, iche sant?
Och göy har vi. Men ibland har man en tendens att försköna det man inte har. Typ Sverige.

Nej, nu ska vi hjem o kolla på Harry Potter.
Ha de!
PiffoPaff AB ©

Nu när sommaren snart är här så må vi gå ut och plocka lite bär

Hejhej hultsfred här är vi, bättre kan det knappast inte bli.


Vi är får en liten håla, kom så ska vi skåla.


Hultsfred är sommarens ända jobb  så flytta på dig din jävla snobb!


På terrasen är det göj men på hultsfred är det Röj


Detta är vårt första hultsfredsår, Fyfan vad vi ska lämna spår.


I högerhand har jag en öl, OJ där ligger någon i en pöl.


Till hultsfred kom vi med en bil fyfan vad den har rullat många mil


Tänd ett ljus och låt det brinna, snälla hultsfreds veckan får aldrig försvinna


Ett tält vill vi gärna låna, vi kanske borde fråga Altona?         


Ett öltält från killebom hade varit bra, undra hur mycket sex alla ska ha


Inte duscha på en vecka, men för vissa i vårt gäng brukar de ju räcka?


En massa bra musik Men undra om vi kommer se ett lik?


Om du i vårt cirkustält vill sova, så måste du först ge oss en liten gåva


Fettigt hår i stora lass undra om de säljer lite brass?


Vår uppväxt i bromölla har lämnat spår, fan vad vi kommer ha roligt detta hultsfredsår


Hejhej hultsfred här är vi (sarah,emma,carro,johanna och linn) , bättre kan det knappast inte bli.



Ha de
PiffopaffAB ©


Ps.

Vi är inte så deppiga som vi låter, inte alls! Och vi  tackar våra gudar för att vi vågade chansa o inte stanna kvar i den trygga kassan på Maxi i Bromölla för resten av våra liv. Livet leker, men på ett annorlunda vis :) Ha de!

Fredag i Sandefjord!

Och så var det fredag igen. Precis vid den här tidpunkten varje vecka skulle man betala dyrt för att vara hemma i Sverige. Vill man göra det ännu jobbigare för sig, är det bara till o tänka på att det snart är jul o att man kommer missa alla koseliga förberedelser hemma i Sverige, eller så kan man sätta sig i kassan i en matbutik o sälja choklad o god mat till alla lyckliga familjer som ska hem o fira fredag och öl o cider till alla som ska på en trevlig fest..
Det borde vara ett extra fredagkvälls-OBtillägg när man jobbar i en matbutik, med tanke på påfrästningen man utsätts för.
Men för att bli lite piggare igen, kan man tänka på hur daijliga våra Norge-helger är, och att det mönster vi följer faktiskt reslutarar i flera goda skratt o galna upptåg.
Vi går alltså en ny helg till mötes, och med vår erfarenhet vet vi precis hur den kommer se ut!

Det har varit en ny 24-7 period den här veckan, där vi jobbat o slitet o inte sett röken av varandra. De byttefå tillefällena vi setts har konverserationerna kunnat räknas på en hand, o innehållet har varit fattigt: har då något vitt som behöver tvättas? Har du sett mina leggings? Vad ska jag ha på mig imorgon? (Linn. Den enda av oss som inte har en jobbuniform. Eller jo just det, det har hon ju visst. Det slutar nämligen alltid i samma koseliga outfit. We like) Vem köper fil? När var det fars dag nu igen?
Och så slutligen det ämne som varit mest komplicerat, nämligen den angående svenskar/i/Norge/skatt/november?
Vi har nämligen fått en del olika bud från olika människor på hur det egentligen ligger till med svenskarnas betalning av skatt under november månad. Det har varit allt från att det är skattefritt hela månaden, halva skatten i två veckor, ingen skatt i halva november-halva december. Vårt bud är dubbelskatt resten av året...
Men jag tror att i fått ett ärligt svar nu: vi betalar bara halv skatt under november månad.
Och ja, vi ska fortsätta jobba 24-7 o bli rika som troll. Typ.

Johanna har gjort entré i barnahagen, o går därmed på tur med ett gäng michilingubbar då o då. Det är ett ganska okomplicerat jobb - enda tills det kommer till blöjbyte..

Sen har det varit Halloween med ja. Det firades ordentligt med ett litet snack med Sid (alla som har hört historien vet vad det innebär att snacka med Sid, och det ni. Det är inget man gör varje kväll) o förfest i vår lilla hytte. Superdaijligt med suderdaijliga jentor från Lindköpning!
Att göra det enkelt för sig o klippa tre hål i ett lakan, o vips vara ett spöke, kan ju tyckas vara en genial idé. Det tyckte vi med. Men ack så fel vi hade. Det var varmt, svettigt, svårt att se, svårt att dricka, svårt att ta sig fram.. Men göy, det hade vi! 


Regnet fortsätter att ösa ner, och novmber är alltså sig likt. Vi snakkes!
Ha de!
PiffoPaff AB ©

RSS 2.0