Fredag i Sandefjord!

Och så var det fredag igen. Precis vid den här tidpunkten varje vecka skulle man betala dyrt för att vara hemma i Sverige. Vill man göra det ännu jobbigare för sig, är det bara till o tänka på att det snart är jul o att man kommer missa alla koseliga förberedelser hemma i Sverige, eller så kan man sätta sig i kassan i en matbutik o sälja choklad o god mat till alla lyckliga familjer som ska hem o fira fredag och öl o cider till alla som ska på en trevlig fest..
Det borde vara ett extra fredagkvälls-OBtillägg när man jobbar i en matbutik, med tanke på påfrästningen man utsätts för.
Men för att bli lite piggare igen, kan man tänka på hur daijliga våra Norge-helger är, och att det mönster vi följer faktiskt reslutarar i flera goda skratt o galna upptåg.
Vi går alltså en ny helg till mötes, och med vår erfarenhet vet vi precis hur den kommer se ut!

Det har varit en ny 24-7 period den här veckan, där vi jobbat o slitet o inte sett röken av varandra. De byttefå tillefällena vi setts har konverserationerna kunnat räknas på en hand, o innehållet har varit fattigt: har då något vitt som behöver tvättas? Har du sett mina leggings? Vad ska jag ha på mig imorgon? (Linn. Den enda av oss som inte har en jobbuniform. Eller jo just det, det har hon ju visst. Det slutar nämligen alltid i samma koseliga outfit. We like) Vem köper fil? När var det fars dag nu igen?
Och så slutligen det ämne som varit mest komplicerat, nämligen den angående svenskar/i/Norge/skatt/november?
Vi har nämligen fått en del olika bud från olika människor på hur det egentligen ligger till med svenskarnas betalning av skatt under november månad. Det har varit allt från att det är skattefritt hela månaden, halva skatten i två veckor, ingen skatt i halva november-halva december. Vårt bud är dubbelskatt resten av året...
Men jag tror att i fått ett ärligt svar nu: vi betalar bara halv skatt under november månad.
Och ja, vi ska fortsätta jobba 24-7 o bli rika som troll. Typ.

Johanna har gjort entré i barnahagen, o går därmed på tur med ett gäng michilingubbar då o då. Det är ett ganska okomplicerat jobb - enda tills det kommer till blöjbyte..

Sen har det varit Halloween med ja. Det firades ordentligt med ett litet snack med Sid (alla som har hört historien vet vad det innebär att snacka med Sid, och det ni. Det är inget man gör varje kväll) o förfest i vår lilla hytte. Superdaijligt med suderdaijliga jentor från Lindköpning!
Att göra det enkelt för sig o klippa tre hål i ett lakan, o vips vara ett spöke, kan ju tyckas vara en genial idé. Det tyckte vi med. Men ack så fel vi hade. Det var varmt, svettigt, svårt att se, svårt att dricka, svårt att ta sig fram.. Men göy, det hade vi! 


Regnet fortsätter att ösa ner, och novmber är alltså sig likt. Vi snakkes!
Ha de!
PiffoPaff AB ©

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0