Men vi är ju i Norge..

Vi har internet i lägenheten, lägenheten var det ja. Menade givetvis källaren. Och vi tror därmed att vi hamnat i himmelriket. Ja, himmelriket för oss under den här hösten har verkligen haft många synonymer. Tro mig!
Men sen är vi ju i Norge...

I söndags var det som bekant maskerad i vår nystädade källare. Sällskapet var en saligt blandning med Jack Sparrow, Mimmi Pig, katter, fotbollsspelare, afterskibesökare och Lindköpingsbor i spetsen.
En lyckad kväll. Och en lyckad städdag i måndags (som underteckand smet i från, då det var 24-7 jobb som kallade. Som vanligt).
På tal om städning så har vi inte städat vår toa sen vi flyttade hit. Början av september, ni minns rätt.
Så det var skyddshandskar och gasmask som gällde när vi tog skiten i egna händer förra torsdagen.. Men inget konstigt med det, vi är ju i Norge.

Nästa helg är det första advent. Snacka om första advent! Vår första advent utan familj med blodsband (för familj har vi faktiskt här), adventsljussatke, julmusik, svensk luft, lussekatter, glögg och allt annat som verkligen får en i rätt stäming. Det känns minst sagt vemodigt, men vi är ju i Norge.

"Men vi är ju i Norge" är ett litet uttryck som vuxit sig allt starkare ju längre vi varit här. Och om vi förstått rätt så är det inte bara något vi i källaren slänger ur oss när vi avslutar en mening, typ: har inte duschat på fyra dagar( - men vi är ju i Norge), har ätit nudlar till frukost, eller ingenting på en vecka eller pizza två dagar på raken, har inte bäddat rent i sängen sen förra gången vi tvättade vit tvätt, jag lever i tights och munkjacka, vår soffa är lika mjuk som en parkbänk, druckit fem öl en tisdag...
Nej detta uttryck används flitigt av de flesta svenskar som befinner sig i, just det, Norge har vi märkt.

Ha de!
Piffopaff AB

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0