Hej alle sammen!

Nu sitter vi i Maggans (magnus) lyxvånging och lånar internet och tv. Då vi bara har en 42tum i vår lägenhet och Maggen är innehavare av en 60tum så har vi lämnat vår lilla lyxlya för en stund. Självklart passade vi på att titta på Idol. Svensk tv, då även svenskreklam, är lyx.

Känns konstigt att vi nästan har varit här i två veckor nu. Ingen fast stilling ännu, men vi kämpar på. Adecco och Manpower är helt lialösa och INGET serveras på silverfat. Det kan till och med gå så långt att vi måste arbete i en barnahage. Men vad gör man inte för lite pengar.
På måndag ska vi sitta i kassan i en matvarubutik och va trevliga. Då Norge har valt att följa det tyska språket när det gäller siffror och tal så kan det bli spännande. Hoppas ingen summa har med 30 att göra för de uttalas treääve. Sefyllie räknar vi med en del missförstånd.

TRAFIK INFORMATION á la Norge.

Då vår kära sambo är stolt ägare till en blå pärla till bil. Årsmodell och märke är dock okänt. Har vi fått ta del av den norska trafiken på riktigt.
Detta innebär då:
 - farthinder så som uppehyd gangbane dyker upp med ojämna och alldeles för korta mellanrum. Förvarningsskyltar existerar inte.
- Lapplisor i mängder. Sandefjord är den staden i världen som har flest lapplisor per invånare. Detta är ren fakta!
De finns överallt. Naggande, smala, tjocka, håriga, gamla, unga, fula, fina, med kavaj, utan kavaj, lockigt hår, glasögon, linser, med underkläder, utan bh listan är längre än kön till Lasses en fredag efter Altona ( Pinsamt att vi saknade altona förra fredagan. En liten parantes bara ) Vi betalade av vår första men säkerligen inte den sista P-boten igår och fick samma dag en ny fin liten rosa (NOT) lapp på bilen. Underbart!
- Rondellerna i norge är helt utan linjer och regler. Först in, först ut. Rondellern är ur svensk synvinkel av modellen mindre. Detta ser norrmännen inte som något hinder för att göra den tvåfilig. Det är trångt och svettigt.
- Lita aldrig på att en norrman stannar vid ett övergångställe. Du tror att du har ögonkontakt och kontroll men du kan ha fel. ( Johanna skulle egentligen vara påkörd nu om inte bromsarna på volvon hade varit i toppskick.)
- Normän har en förkärlek till ljudhornet. På bildäck under färjan tuttas det hejvilt. Vi bara skakar på huvudet. Tills Anders Nordström väljer att sjunka till norrmännen nivå och tut(t)ar på.


 Det sägs att en bild säger mer än tusen ord.. Eller som man säger här i Norge: ett ord säger mer än tusen bilder!!

                                         
 
                                            

Ha de!
PiffoPaff/Källarbarnen AB ©

Kommentarer
Postat av: din syster, om du minns henne?

ramen på oss då?

2008-09-25 @ 22:53:25
Postat av: Lisa

hahahaa.. klockren! Jag hoppas alla älskar er sköna o ironiska humor så som jag gör=) missss you

2008-09-25 @ 23:12:48
URL: http://paridamer.blogg.se/
Postat av: kentmadde

Hihihi! ni är ju för rouliga :)

2008-09-26 @ 12:13:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0